Základní umělecká škola Ilji Hurníka, Praha 2 menumenu
Úvodní strana » Články
  • Komentář učitele: Múzy chodí pospolu i v době koronaviru

    Přečtěte si zajímavý článek Věry Herajtové, pedagožky LDO, o distanční výuce během pandemie. Článek najdete zde:Komentář učitele: Múzy chodí pospolu i v době koronaviru – Praha školská (prahaskolska.cz)

  • Jak rozvíjet talent dětí v době distanční výuky

    Přečtěte si inspirativní článek o distanční výuce, který napsala Petra Kučmašová, vedoucí našeho výtvarného oboru. I když se už nemůžeme dočkat, až se zase všichni setkáme v prezenčních hodinách, jsme moc rádi, že děti mohou nadále rozvíjet svůj talent i v této době. Jak výuka probíhá konkrétně na naší škole se dozvíte na webu "Praha školská".

  • Pololetní prázdniny

    V pátek 29. 1. 2021 jsou i na naší škole pololetní prázdniny. Distanční výuka začne opět v pondělí 1. února 2021.

  • Vánoční prázdniny

    Vánoční prázdniny proběhnou na naší škole ve dnech 19. 12. - 3. 1. Těšit se na vás budeme opět v pondělí 4. 1. 2021.

  • Obnovení prezenční výuky

    kolektivní výuka prezenční formou bude obnovena od pondělí 7. prosince. Vzhledem k vládním opatřením je nutné dodržet skupiny po 10 žácích a kde to bude možné, bude výuka probíhat s rouškou. Z organizačních důvodů bude hudební nauka nadále probíhat pouze distančním způsobem. Podrobnosti o jednotlivých oborech: Literárně-dramatický obor – bude probíhat beze změn dle pravidelného rozvrhu Výtvarný obor – bude probíhat beze změn dle rozvrhu Pěvecký sbor Coloreton – S. Mlynarczyková vás bude informovat E-mailem a na webových stránkách Coloretonu o rozdělení skupin Orchestry a soubory (Fénix, FeverBand, Vinohráček, Kolíček) – naši pedagogové vám zašlou aktuální informace Pimpinela – výuka bude probíhat beze změn Taneční obor, Dittrichova ul. – bude probíhat beze změn PHV – bude probíhat beze změn, ale žádáme vás o potvrzení docházky P. Čtveráčkové na Hudební nauka – bude nadále probíhat distanční formou prostřednictvím úkolů zveřejněných na webových stránkách školy Semináře a přípravný decho

  • Piana do škol

    Jistě jste zaregistrovali výzvu „Piana do škol“ nadace Karla Komárka, která zakoupila nástroje firmy Petrof odmítnuté čínským klientem po návštěvě předsedy českého senátu na Taiwanu. Klavíry a pianina se nadace rozhodla věnovat pečlivě vybraným českým školám. Ze 152 žádostí obdržených v rámci grantové výzvy odborná komise vybrala 16 škol, které v nejbližších dnech jeden z nástrojů získají. ZUŠ Ilji Hurníka se sice do tohoto nejužšího výběru nedostala, zato byla zařazena mezi ostatních 56 žadatelů, u kterých nadace navrhuje podporu ze strany sponzorů a partnerů nadace k získání nového nástroje. Díky tomu se může naše škola o klavír ucházet i nadále, a to formou sbírky na webových stránkách nadace . Budeme moc vděční za jakékoliv příspěvky i za sdílení. Moc děkujeme! Odkaz na projekt Piana do škol ZDE.

  • Obnovení individuální výuky

    Individuální prezenční výuka (jeden pedagogický pracovník a jeden žák) bude obnovena od středy 25. listopadu. Kolektivní výuka probíhá do odvolání pouze distančním způsobem. Náplň kolektivní výuky pravidelně aktualizujeme ZDE. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte prosím vedení školy na sajdlova@zusihurnika.cz.

  • Podzimní prázdniny

    Od pondělí 26. 10. do pátku 30. 10. výuka neprobíhá z důvodu podzimních prázdnin.

  • Distanční výuka od středy 14. 10.

    Od středy 14. října bude výuka v naší ZUŠ probíhat pouze distančním způsobem. Jak bude výuka probíhat: Individuální výuka - v nejbližších dnech vás bude kontaktovat pedagog vašeho dítěte na domluvu distanční výuky. Kolektivní výuka – náplň kolektivní výuky pravidelně aktualizujeme na online úkoly nebo vám ji zašlou naši učitelé emailem. Na dny 26. a 27. října stanovil ministr školství volno - podzimní prázdniny se protahují na celý poslední říjnový týden. Akademie pro seniory až do odvolání neprobíhá.

  • Obnovení individuální výuky

    Od pondělí 12. října je v ZUŠ obnovena individuální výuka (1 žák na 1 učitele). Distanční vzdělávání v hromadné výuce se protahuje až do 23.10. 2020. Na dny 26. a 27. října stanovil ministr školství volno - podzimní prázdniny se protahují na celý poslední říjnový týden. Akademie pro seniory až do odvolání neprobíhá.

PVV

Made with Visme

3.-4. ročník

Made with Visme